Hatha Yoga

Een reis naar jezelf

 

 

 

 
Home | Waarom yoga | De lessen | Over mij | Algemene informatie
 
 


Over mij

Mijn naam is Annemiek Fiolet.
Ik ben in 1985 in aanraking gekomen met yoga en sinds die tijd raak ik steeds meer en meer toegewijd aan de yogaleer. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het volgen van de opleiding voor yoga-docent bij Hans 't Hart van de Blikopener in Tilburg. Hier heb ik mijn passie en zingeving gevonden en het helpt me om lichamelijk en geestelijk evenwichtig in het leven te staan. Yoga voelt als het maken van een wereldreis. Elke dag daagt je uit om weer nieuwe dingen van jezelf en de wereld om je heen te ontdekken.

Ik vind het wel belangrijk dat yogabeoefening nuchter, gegrond en plezierig is. Ondanks mijn filosofische aard en de zoektocht naar de zin van het bestaan, is het belangrijk om met beide benen op de aarde te blijven, dus niet zweverig of vaag. Op een mooie berg mediteren geeft rust en inzicht maar kun je dat ook behouden in de hectiek en de uitdagingen van onze westerse maatschappij? Vooral in het dagelijkse leven krijg je de mogelijkheid om te leren van je fouten, te groeien en bewuste keuzes te maken. Ik heb door yoga geleerd om me meer te verbinden met mijn leefomgeving, de mensen om me heen en de dingen die ik doe. Dat is voor mij de kern van yoga en dat begint met simpelweg oefeningen op een mat te gaan doen. De inzichten komen daar uit voort.

 
 

Ik heb de afgelopen jaren ook een opleiding Zen-meditatie en Pranayama (ademhalingstechniek) gevolgd. Door deze lessen heb ik een bredere kijk op mezelf, mijn achtergrond en de wereld gekregen. Ik heb geleerd om anders met dingen om te gaan, minder gehecht, in vrijheid mijn eigen keuzes durven te maken en zekerheden los te laten. Naast mijn werk in de zorgsector, loopt persoonlijke
(bewustzijns-)ontwikkeling als een soort rode draad door mijn leven Ún werk.

 
 
Ik ben lid van de beroepsvereniging van yogaleraren:
de Vereniging Yogadocenten Nederland.